Izrada digitalnog blizanca gata u Veloj Luci

U kontekstu stalne potrebe za unaprjeđenjem podmorske infrastrukture, istraživanje i analiza ključni su koraci za osiguravanje sigurnosti, funkcionalnosti i održivosti.

U partnerstvu s tvrtkom Ovalis Nova d.o.o., Vectrino je proveo projekt izrade digitalnog blizanca dijela gata trajektnog pristaništa u luci Vela Luka.

Korištenjem napredne tehnologije, poput daljinski upravljanih ronilica (ROV-ova), bespilotnih letjelica i štapnih kamera, naš tim je detaljno snimio i analizirao površinu gata koji se proteže na 791 četvornih metara.

Precizno dokumentiranje i analiza

Svaka dilatacija, pukotina i stanje gata pažljivo su dokumentirani kako bi se stvorio trodimenzionalni digitalni model.

Svi prikupljeni podaci georeferencirani su kako bi se osigurala točnost i preglednost modela.

Unapređenje održavanja i sigurnosti

Digitalni blizanac omogućuje Ovalis Nova d.o.o. da bolje razumije stanje gata i identificira potencijalne probleme prije nego što postanu ozbiljni.

Na temelju ovih informacija, mogu se planirati precizne intervencije održavanja, osiguravajući da se potrebni radovi izvedu na vrijeme i s minimalnim troškovima.

Nadalje, ovo detaljno dokumentiranje omogućuje bolje planiranje budućih infrastrukturnih projekata, što doprinosi dugoročnoj održivosti i funkcionalnosti luke.

Želite li saznati više?

Kontaktirajte nas kako bismo vam pružili dodatne informacije o našim projektima i uslugama.