Digitalni model i detaljna analiza stanja gata “Istarska riva”

Istarska riva, smještena u Zadru, doživjela je pojavu pukotina na gatu, što ukazuje na temeljne probleme uzrokovane utjecajem valova i dinamičkih sila iz okoline.

Digitalni model i detaljna analiza stanja gata “Istarska riva” pružaju sveobuhvatan uvid u trenutno stanje infrastrukture te omogućavaju Lučkoj upravi Zadar da identificira prioritetna područja za sanaciju i dugoročno održavanje.

Kako bismo našem klijentu, Lučkoj upravi Zadar, pružili cjeloviti uvid u opseg i specifičnost oštećenja, naš stručni tim proveo je temeljito istraživanje cijelog gata s fokusom na podvodno područje.

Za ovaj projekt odlučili smo primijeniti drugačiji pristup od standardne ekstra upotrebe daljinski upravljanih podvodnih vozila (ROV), koja u ovom slučaju nisu bila potrebna.

Umjesto toga, koristili smo isključivo naš interno razvijeni sustav za prikupljanje podataka pod vodom.

Kombinirajući inovativne tehnike snimanja i temeljitu analizu, uspjeli smo stvoriti digitalni model gata koji omogućuje preciznu i detaljnu analizu svih oštećenja.

Naš primarni cilj bio je klijentu pružiti jasan pregled različitih razina oštećenja, uključujući njihove specifične karakteristike.

Ti ključni uvidi omogućuju Lučkoj upravi Zadar da donese informirane odluke o potrebnim mjerama sanacije.

Prikupljeni podaci također služe kao temelj za buduće strategije održavanja, osiguravajući dugoročnu sigurnost i funkcionalnost gata.

Tijekom pažljivog snimanja gata, naš tim posvetio je veliku pažnju detaljima kako bi osigurao visoku kvalitetu prikupljenih informacija.

Kombinirajući napredne tehnike snimanja i analize, omogućili smo klijentu da dobije cjelovit uvid u trenutačno stanje svoje imovine i identificira prioritetna područja za popravak i održavanje.

“Istarska riva” sada se može pohvaliti modernim digitalnim modelom koji pruža jasnu vizualizaciju stanja gata.

Upotreba ove napredne tehnologije ne samo da poboljšava upravljanje lučkim infrastrukturama, već osigurava njihovu dugoročnu sigurnost i funkcionalnost.

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi s ovim projektom ili sličnim projektima, slobodno nas kontaktirajte.