3D print katedrale sv. Jakova u Šibeniku (UAV)

U ovom projektu bilo smo dio interdisciplinarnog tima iz cijele Hrvatske koji je, uz pomoć suvremene tehnologije, osmislio i kreirao sadržaj Interpretacijskog centra posvećenog gradnji katedrale sv. Jakova, smještenog u centru Šibenika. Za tu svrhu obnovljena je srednjovjekovna palača Galbiani i pretvorena u svojevrsni katedralni muzej.

3D print najznačajnijeg graditeljskog ostvarenja 15. i 16. stoljeća na tlu Hrvatske- prikaz koji omogućuje posjetiteljima da vide sve promjene koje su se dogodile tijekom 105 godina

Naš doprinos ovom atraktivnom postavu tri su makete dobivene “skeniranjem” objekta dronovima (precizni letovi u interijeru i eksterijeru) i 3D printom, a iz kojih je moguće vidjeti etape u izgradnji ovog arhitektonskog remek dijela te video u 360 stupnjeva s posebnom simbolikom za posjetitelje centra.

‘Civitas Sacra’ je integrirani projekt za unaprjeđenje turističke ponude Šibenika temeljene na valorizaciji kulturne baštine katedrale sv. Jakova i palače Galbiani.

Budući da se Interpretacijski centar ‘Civitas Sacra’ smjestio u palači Galbiani, kod oblikovanja stalnog postava, autorski tim poštivao je u najvećoj mjeri postojeće stanje i izgled interijera te je postav, koliko god je to bilo moguće, tome prilagođen.